Blåsningen

Varför politikerföraktet ökar? Fråga de 1 597 087 människornas röster som inte hade någon betydelse i valet 2018.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen, Valet 2018 kan inte benämnas på något annat sätt en ett skenval där politiker innan valet utgav sig för att vara borgerliga för att så fort valet var avgjort hoppa upp i socialisternas knä. Och sedan att Centerpartiet har mage att kalla sig opposition är så sjukt att jag inte vet vart jag ska ta vägen, menar de alltså på fullaste allvar att de ska försöka övertyga sina väljare att dem inte står bakom sina egna framförhandlade förslag? Undra hur det kommer gå om det går bra för Sverige de nästkommande 4 åren, skall Centerpartiet fortfarande vara i opposition då eller skall man ta åt sig äran? Uttrycket ”Vända kappan efter vinden” har aldrig och kommer aldrig få ett så tydligt ansikte som Annie Lööf.

Allt som Centerpartiet och Liberalerna fick igenom hos Stefan Löfven hade de fått igenom hos Ulf Kristersson, på köpet hade de fått en borgerlig statsminister. Att man inte valde detta är en skam för alla de som röstade på Liberalerna och Centerpartiet för att de ville ha en ”förändring på riktigt” som Annie Lööf talade så varmt om under hela valrörelsen.

Det handlar inte längre i Riksdagen att försöka få igenom så mycket av sin egna politik som möjligt utan det handlar enbart att hålla Sverigedemokraterna borta från inflytande.

Hampus Andersson

6 reaktioner till “Blåsningen

 1. De har sannerligen gjort sig förtjänta av det politikerförakt de får från oss väljare. Det här valet gick inte till på rätt sätt. Jag är dessutom övertygad om att många röster på SD helt enkelt inte togs med i rösträkningen. Varför hade de runt 25 procent i så många mätningar och bara fick knappt arton i valet? En hund ligger begraven här.

  Gilla

 2. C är knappast något oppositionsparti, eftersom S knappt har nåt inflytande i sin egen regring så fjärrstyrs sverige av Annie Lööf. Fast egendomlig att du kristiserar Lööfs makt över den förda politiken eftersom SD håller med C om att man t.ex ska ska sänka undersköterskors löner (konsekvens av vinstjakt i välfärden) och göra det lättare att ge folk sparken.

  Gilla

 3. Det är inte ens själva politiken det handlar om tyvärr, fajten är om att SD tar marknadsandelar ifrån de övriga etablerade ”partierna”, platser längst fram vid köttgrytan som de tagit för givet att deras kompisar ska få vara med och sticka sina snablar i, medans det ännu finns att ta av!

  De är sura för att SD har en Skara av lojala väljare som tror på dem. Hoppas att de vårdar det förtroendet…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s