Sveriges utrikesminister borde skämmas!

Det är sorgligt att Sveriges utrikesminister Margot Wallström har fått förstöra Sveriges relation till Mellanösterns enda demokrati, Israel.

En av Margot Wallströms första åtgärd som Svensk utrikesminister var att erkänna staten Palestina, utan för den sakens skull närmare precisera vilket landområde staten skulle ha rätt till eller att kunna peka ut en enda legitim demokratisk ledare som skulle kunna leda staten.

Sedan Israel grundades för snart 71 år sedan så har landet varit den enda demokratin i Mellanöstern. Detta trots att Israel i sin snart 71 åriga historia varit i krig i princip hela tiden.

Varför visar inte utrikesministern sitt stöd när Israeliska medborgare dödas av terrorister från Palestina? kan detta bero på att vissa av dessa dåd har sponsrats av den av USA-Japan-EU terrorstämplade organisationen Fatah, som råkar vara Socialdemokraternas systerparti.

Man kan även fråga sig vart de svenska biståndspengarna som skall främja demokrati och stabilitet i Palestina tar vägen. Landet styrs av en president som gång efter annan har utryckt sig antisemitiskt.

Såklart finns det även avseenden där Israel behöver förbättras och det är klart att Sverige skall vara tydliga med sin kritik, men denna chans försvinner om man som Sveriges utrikesminister gör, svartmålar och förstör relationen till landet som innehar den enda demokratin i mellanöstern.

Det är anmärkningsvärt att Sverige utrikesminister inte står upp för den för tillfälligt enda demokratiska staten i mellanöstern utan istället försöker slå sitt egna världsrekord i att förstöra relationen till Israel.

Hampus Andersson

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s