Sossarnas svekdebatt kan börja!

Januariavtalet visar att man inte längre kan lita på Socialdemokraterna. Den så kallade ”stödhjulsregeringen” som består av Socialdemokraterna och Miljöpartiet driver exakt den politik som Socialdemokraterna under hela valrörelsen anklagade högern för.

Här är några exempel på vilken politik regeringen med Socialdemokraterna kommer att bedriva:

 • Fri hyressättning på nybyggnationer.
 • Slopad värnskatt.
 • Öka antal undantag i LAS.

Det är väl känt att makten snarare än de politiska sakfrågorna är viktigast för Socialdemokraterna. Men jag tror inte att någon hade kunnat tro att Socialdemokraterna skulle köra om Moderaterna i högerfilen.

Hur kan de socialdemokratiska valarbetarna och medlemmarna bara se på när deras egen regering går längre högerut än regeringen Reinfeldt? Alla valarbetare har ju pratat så illa om just dessa förslag, men partiledningen genomför ändå samtliga av dessa förslag utan att en enda kritisk fråga ställs till den egna partiledningen.

Vänsterpartiet hade sin gyllene chans att på riktigt för första gången få ett rejält inflytande över svenskpolitik men valde att istället lydigt gå med Socialdemokraterna för att förhindra att SD skulle få samma position.

Det blir intressant hur Socialdemokraterna nu skall försvara den politik de så länge talat så illa om. Hur blir det nästa valrörelse, kommer man vara ärliga med att makten är viktigare än sakfrågorna?

Det handlar inte längre om att få igenom sin egna politik i riksdagen, utan det handlar om att begränsa andra partiers politik.

Hampus Andersson

En reaktion till “Sossarnas svekdebatt kan börja!

 1. Hej Hampus!
  Om man ser på det ut ett spel-teoretiskt perspektiv så är det ju inte speciellt konstigt att socialdemokraterna valt den väg de valt. På detta sätt får de chansen att få igenom någon slags politik som de kan stå bakom, till skillnad mot att låta M, KD, SD få makten och då inte själva ha någon makt.

  Det blir intressant vad som faktiskt betyder för väljarmassan, vad som faktiskt blir utfallet av politiken eller intentionen av politiken. Kanske är det lika viktigt för S-väljare med makt, snarare än att man får rätt politiska reformer.

  Mvh

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s