Första maj är offermentalitetens dag

Varför demonstrerar socialdemokraterna under första maj när de själva har styrt nästintill oavbrutet från 1936 med det stora undantaget 2006-2014? Det handlar alltså om att socialister runt om i hela Sverige med hjälp av olika kommunistiska organisationer samlas och demonstrerar mot sin egna politik och sina egna förslag.

Det hela kunde inte vara mer socialistisk än så, för i den socialistiska världen är allt alltid någon annans fel. Du behöver aldrig ta personligt ansvar. Det gör som Aron Flam hade sagt människor till offer.

Jag vet såklart att första maj firandet sker över hela världen och att det är arbetarrörelsens dag. Men kan samtidigt inte komma ifrån det parodiska i att alla som går i första maj tåg tror att allt dåligt är borgerlighetens eller ”högerextremisters” fel när det själva verket handlar om att deras egna politik är fullständigt verkningslös och förlegad.

Varför finns det ingen ansvarsutkrävning hos första maj demonstranter mot sina egna politiker? De har ju haft makten hur många år som helst, så varför sker ingen förändring om det nu är så viktigt?

Första maj i Sverige symboliserar landets socialister, ingen självinsikt och offermentalitet.

Om det inte kunde bli mer parodiskt så skall Vänsterpartiet i Umeå demonstrera tillsammans med Kommunistiska Partiet som bland annat hyllar Nordkorea.

Skänker en styrkekram till samtliga journalister (läs aktivister) på public service som skall rapportera om det. Tänk om Sverigedemokraterna hade demonstrerat tillsammans med Nordiska motståndsrörelsen, vill inte tänka på vilket drev det skulle framkalla. Men Vänsterpartiet har ju tillskillnad från Sverigedemokraterna gjort upp med sin historia.

En reaktion till “Första maj är offermentalitetens dag

  1. Bra skrivet och klokt noterat.
    såg och lyssnade på Stefan Löfvèns 1sta maj tal i dag, där han utryckligen varnade för de ‘många’ Nazister som demostrerar på våra gator och torg samt höger nationalismen som växer sig allt starkare inom borgligheten här i vårt land, men inte ett ord om den skrämmande islamismen, som Säpo så starkt varnar för.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s