ITALIEN NÄSTA LAND ATT LÄMNA EU?

breaking-point-1440022_1920 (1)Italien skriker desperat efter hjälp till det maffiga överstatliga EU som vägrar lyssna, sanna mina ord, Italien blir nästa land att lämna EU.

Coronaviruset epicentrum i Europa är Italien, landet befinner sig i en total kris där myndigheterna kämpar för att rädda så många liv som möjligt. När Italien insåg att landet inte skulle kunna hantera denna enorma kris på egen hand, sträckte de ut en hand till unionen. Det enda Italien begärde var att EU och dess medlemmar lånar ut pengar till landet då Italien (trots att de är nettobetalare sedan många år) inte har de ekonomiska musklerna som Tyskland och andra nettobetalande länder har. Lite hjälp skall man väl få när EU-samarbetet kostat mer än de smakat för italienska plånböcker under många år?

“First let’s beat the virus, then think about Europe again. And, if necessary, say goodbye. Without even thanking it,”  Förre detta premiärminister tillika oppositionsledaren Matteo Salvini.

Föga förvånande vägrade unionen att lyssna på Italiens desperata rop och istället har bland andra Tyskland, Frankrike och Ryssland ställt upp med medicinsk hjälp. Är det inte lite tragikomiskt att Italien får snabbare hjälp från Ryssland än av EU?

Likadant var det 2018 när skogsbränder härjade i Sverige. Hjälpen kom inte från EU, den kom från enskilt välvilliga nationer med Polen i spetsen. Flera svenska medier fortsätter hävda att det var EU som kom till undsättning, men pratar du med Polens regeringsparti är detta något de skrattar åt.

Italien och Sverige är två lysande exempel på att det beryktade ”EU samarbetet” inte fungerar när man behöver det som mest. Det som verkligen fungerar är när länder hjälps åt vid sidan av EU. EU har utvecklats till att enbart vara en pengastinn överstatlig Union där medborgarnas hälsa kommer i andra hand, det viktigaste för EU är och förblir pengarna.

 

 

2 reaktioner till “ITALIEN NÄSTA LAND ATT LÄMNA EU?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s