Varför är du så tyst Nyamko?

Ebba Busch Thor skriker i media om hur socialdemokraterna svikit de äldre trots att hennes egna parti är ytterst ansvariga för äldreomsorgen i Stockholm. Stefan Löfven håller tal till nationen och håller presskonferens varje dag. Jonas Sjöstedt går ut och tycker att människor skall få en 75% rabatt på sin hyra. Jimmie Åkesson gör som Stefan Löfven och håller också ett tal till nationen, inte lika proffsigt men ändå. Ulf Kristersson blev vansinnig på Stefan Löfven i förhandlingar om hur mycket makt regeringen skall ha under krisen. Anders W Jonsson hoppar in och hjälper till inom vården, han är ju trots allt läkare.

Alla partiledare hörs och syns förutom den som behöver det mest. Jag undrar, varför är du så tyst Nyamko Sabuni?

Liberalernas stöd hos den svenska allmänheten har minskat från 13,4 % 2002 till 5,49 % 2018. Nu har partiets opinionssiffror sviktat ännu mer och är nere på i snitt 3.8. Inte konstigt om man tänker efter då det krävs en grävande journalist för att få reda på hur partiet tycker att Sverige skall agera under pandemin.

Nyamko Sabuni kan prata hur mycket som helst om att ”vi måste göra saker i rätt tid” och att hon blir förbannad på regeringen för att smittan fick stort fäste kring Järvafältet, själv var hennes lösning att förortens äldre skulle bo på hotell för att på så sätt minska trångboddheten, vet inte på om hon på allvar tror att det kommer leda till att halva familjen flyttar till hotell och halva familjen stannar i lägenheten, jag tror att alla hade valt att bo på hotell gratis.

Men allvarligt talat, varför säger du inget som folk lyssnar på? Varför vågar ni inte tydligt kritisera Sveriges höga dödstal?

Liberalerna har gått vilse i sin egen ideologi under lång tid, ingen verka veta riktigt vad de vill och varför de vill det. Inte konstigt då de innan valet lovade att verka för alliansen men i själva verket agerade stödhjul till fyra fortsatta år med Stefan Löfven. Partiet är i ett ingenmansland  där ingen väljare varken från höger eller vänsterkanten har någon aning om vart partiet står, Liberalerna har hamnat i en position där de varken är i opposition eller i regering. Det är bara en tidsfråga innan antal svenskar smittade i Coronavirus är större antal än väljare som lägger sin röst på Liberalerna.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s